RIP Sunny

Het moment leek nooit te komen, maar uiteindelijk is het toch zover. Nissan Sunny verlaat onze familie. Na veertien jaar trouwe dienst (waarvan ikzelf een goeie vier jaar de wagen heb “misbruikt”) is de tijd gekomen hem eeuwige rust te gunnen op de schroothoop.

Als je zijn hele leven bekijkt, heeft hij eigenlijk best wel een rustig bestaan gekend. De eerste negen jaar toch. Dan begon voor hem de pure hel. Want de duivel himself was opgestaan en ging voor zijn aardse rijbewijs. Ik palmde de wagen eerst heel subtiel in. Voorzichtig leren kennen en het vertrouwen winnen van de bolide en zijn eigenares.

Maar geleidelijk aan werd het steeds onmogelijker om te ontsnappen aan de klauwen van de duivelse chauffeur. Eigenares moest lijdzaam toezien hoe haar wagen keer op keer gemutileerd en gepijnigd werd. Bijstaanders hielden hun handjes voor hun ogen uit pure schrik. Zij die het waagden om mee te genieten van waanzinnig dolle ritjes in de Sunny-car, zijn maar al te blij dat ze het kunnen navertellen. Nu jaren later krijg ik nog steeds verhalen te horen over duivelse cruises in de afgeleefde Sunny.

Vorig jaar besloot ik hem dan uiteindelijk een rustig einde te gunnen. Een nieuw slachtoffer werd gezocht en gevonden. De rust in de Sunny-stal was weergekeerd. Maar al die jaren hebben toch hun sporen nagelaten. Hij puft en zucht en snakt naar zijn einde. De arme stakker zal het waarschijnlijk nog wel even uithouden, maar we zijn geen beesten zonder gevoel. We laten hem inslapen om naar de eeuwige racevelden te kunnen gaan.

Maar panikeer niet. De verhalen zijn nog niet helemaal ten einde. De komende maanden zal hij mee op zoek gaan naar een waardige opvolger en zal hij hem nog een korte opleiding geven. Een einde als mentor is zowat het mooiste einde voor een oude ervaren bolide. Dit weekend begint zijn laatste hoofdstuk. Wie zal de leemte kunnen invullen? Wie zal bestand zijn tegen de tirannie? Wie, o wie krijgt de eer de plaats in te nemen van onze ouwegetrouwe Nissan Sunny?

Iedereen die een laatste groet wil brengen (en dan richt ik me vooral naar de overlevenden van de helse cruises), wees er snel bij!

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd…

~ door danielezeffirelli op 12 oktober, 2008.

Eén reactie to “RIP Sunny”

  1. neeeeeeeeeeeeeeeh, niet Sunny 😦
    ben bij de gelukkigen die het na kunnen vertellen, de eer en het genoegen te hebben gehad er meerdere malen als co-piloot plaatsgenomen te hebben
    Sunny> het was leuk je te hebben gekend, het ga je goed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: