lofi? somi!

Vrijdag 7 november 2008 zal voor eeuwig in onzer gedachten blijven bestaan. Dat was de memorabele dag dat de Nissan Sunny haar laatste kilometertjes vrat. En ondergetekende kreeg zelfs nog de eer zelf die laatste kilometertjes af te leggen in de oude vertrouwde bolide. De dikke 15 kilometertjes tussen Sint-Katelijne-Waver en Tremelo, banen die niet alleen ikzelf maar ook de wagen honderden duizenden keren heeft afgelegd, het waren twintig zeer emotionele minuten.

Velen waren aanwezig om het afscheid van dichtbij te kunnen meemaken. Puffend en schokkend haalden we het einde van het leven van Sunny. Maar aan alle mooie liedjes komt steeds een einde. We danken de hogere krachten dat het in dit geval geen abrupt einde was, maar een waardevol en bijna ceremonieel afscheid.

Maar eigenlijk was het allemaal één groot hypocriet gedoe. Want van zodra we de Tremelose gronden bereikten, groeide ons verlangen naar de opvolger. De Micra stond er al enkele dagen te blinken en te wachten op haar nieuwe eigenares. Volledig voorzien van alle opties en zelfs enkele leuke extraatjes riep ze onze naam als de sirene van de Rijn deed in het prachtige sageverhaaltje.

Een veel te lange en overbodige uitleg scheidde ons nog van de eerste hitsige momenten in het nieuwe autohoofdstuk. Het deed zelfs bijna pijn aan het hartje te moeten vaststellen dat al die opwinding niet voor mij bestemd was. Al zit het er misschien wel aan te komen? Maar financieel gezien moet ik toegeven dat ik hoop dat het pas voor over zo’n 12 maanden is voor mij.

Ik troost mezelf wel met het feit dat mijn navigatiesysteem een hernieuwing onderging en dat mijn draagbare muziekinstallatie naar een ongekend niveau is getild. Na talloze klassieke walkmans en discmans en na enkele pogingen tot degelijke MP3-spelertjes, ben ik nu ook (eindelijk) bezweken aan de Apple-invasie. iPod, get ready to be mutilated. En Nissan Micra… Het ga je goed en moge je leven even memorabel worden als die van je voorgangster! Last out first in, first in last out… Het juiste spreekwoord luidt: Sunny out Micra in!

~ door danielezeffirelli op 12 november, 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: