Hij komt, hij komt…

sinterklaasSinds vorige zaterdag is de Sint in het land en dat hebben we geweten. De tv-spots en winkels staan bol van mogelijke pakjes voor de bravere kindjes onder ons. Elk jaar weer hetzelfde spelletje van nutteloze goedjes, waar de jongeren onder ons zot van staan. Wat lijkt het lang geleden dat ook ik stond te springen om alle boekjes na te pluizen wat ik aan de heilige man kon vragen. Tegenwoordig zijn we al blij dat de Sint de strijd tegen de Kerstman en Halloween nog staande kan houden.

Maar het is alvast een goed teken dat de Sint mee gaat met zijn tijd. Hij is tegenwoordig ook op het internet te vinden. Naast enkele websites waar je alles over hem te weten kan komen, spelletjes kan spelen en zelfs prijzen kan winnen, is hij ook te vinden op social network sites als daar is een Facebook. Misschien heeft hij geleerd van het immense succes dat Obama boekte met zijn internetcampagnes. Op die manier heeft de Sint alvast een streepje voor op de concurrenten, al zou het me niet verbazen mocht de dikke man van de Noordpool binnenkort met exact hetzelfde op de proppen komen.

In afwachting daarvan kunnen we maar genieten van de overvloed aan gezonde mandarijntjes en ongezonde chocola, marsepein en speculaas. En stiekem hopen dat de brave man ook ons, de jongere volwassenen, niet vergeet. Hebben we allemaal niet stiekem gekeken naar Dag Sinterklaas? (which I have on DVD btw, even de grotere fans onder ons de ogen uitsteken)

En aan alle Sint-haters… de Sint bestaat! Jan Decleir? Wie is dat? Nee hoor, Jan zat net zo goed voor de buis met zijn kleine telgjes, te kijken hoe de heilige man de Antwerpse vaste grond betrad. En hoe de zwarte pietjes allerlei kattenkwaad uithaalden. En hoe het feest dat een drietal weken duurt van start ging.

Ik denk dat ik de komende weekends maar eens doorbreng met het bekijken van enkele afleveringen en het zagen voor een leuk kleinigheidje. Hou alsjeblief je chocola bij (het andere snoepgoed is wel welkom), en geef deze brave jongen iets waar hij daadwerkelijk iets mee kan doen.

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd met het resultaat van mijn inspanningen, omstreeks 6 december gok ik.

~ door danielezeffirelli op 18 november, 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: