De Spin

De tatoeëerder van de eerste tatoeage kreeg op de langen duur gelijk… Ik zou gaan voor een tweede. Een goeie drie jaar na de eerste (nu bijna drie jaar geleden) kreeg diezelfde tatoeëerder de eer om mijn rug toe te takelen. Vlak na de eerste was ik er zelf van overtuigd dat het allemaal bij eentje zou blijven. Maar naarmate de weken en maanden vorderden, raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de opvolger. Zowat anderhalf jaar later had ik dan uiteindelijk de beslissing genomen. Uiteindelijk duurde het nog tot juni-juli 2006 eer die tweede er kwam.

Ook deze keer viel de keuze op een exemplaar uit het grote dierenrijk, al ging het nu wel van fictie naar non-fictie. Mijn rug zou tot in de eeuwigheid getooid worden met een spin. Spinnen zijn krachtige beesten die tot de verbeelding spreken van velen. Vaak dan onder de noemer horror en vrees. De Oude Grieken verklaren (zoals alles) het ontstaan door een godenverhaal. De godin Athena zou een weefwedstrijd verloren hebben van het nietige meisje Arachne. Uit woede veranderde de godin Arachne in een spin, om voor eeuwig te blijven weven. Vandaar ook de naam Arachnida (spinachtigen) of Arachnaphobia (de welbekende film).

Niet alleen het mythische en krachtige van het dier op zich, trekt mijn aandacht. Ook de muzikale wereld. Zo zijn er vele organisaties die gebruik maken van een spin om zichzelf te vertegenwoordigen. Waaronder ook TW Magazine, een online magazine waar ik jaren voor geschreven heb. Mijn tatoeage is in feite een versimplifiëring van hun logo. Op die manier werden de wereld van de spin en de muzikale wereld voor mij ideaal verweven tot één.

Het middelpunt van de bovenkant van mijn rug (net dat punt tussen de schouderbladen en onder de nekwervels) werd de woonplaats van mijn nieuwe tattoo. Waarom daar? Het is een ideale plaats om achteraf een tatoeage nog verder uit te breiden en de grootte en vorm van de spin zijn uiterst geschikt om dit te overwegen. Wederom een niet al te pijnlijke plek, al zijn er velen die een rug al pijnlijker vinden dan de buitenkant van een bovenarm.

Zoals je op de foto kan zien, zijn niet alle poten tot op de millimeter gelijk. Intussen is dit voor het overgrote deel al bijgewerkt (sinds vorige vrijdag). De rest is voor een later stadium, afhangende van het feit of en zoja wanneer de uitbreiding rond de spin er komt. En natuurlijk ook wat die uitbreiding zal zijn, al zijn er al wel enkele ideeën.

En ziedaar (de eerste versie van) mijn (intussen bijgewerkte) tweede tatoeage:

spider

~ door danielezeffirelli op 22 juni, 2009.

2 Reacties to “De Spin”

  1. hoi ik vind de spin gewoon een mooi beest heb zelf een zwarte weduwe late tatoeren ik zou wel de bijgewerkte versie eens willen zien gr rieky

  2. […] staat is dat er in plaats van een volledig nieuwe tatoeage te ontwikkelen op een propere plaats de spin op mijn rug basis zal vormen voor een tatoeage ter ere van onze spruit. Die hommage zal tegelijk […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: