We’ll see you next year again, sweet sweet festivals

Het is weer voorbij… de festivalzomer van 2010 zit er sinds vannacht officieel op. En voor mij eindigde waar het begon. Het begon allemaal op zaterdag 26 juni. Net terug uit New York City en ik vloog er onmiddellijk in. En de zon deed duchtig mee. Temperaturen tot boven de 30°C waren geen uitzondering, eerder een regel. Summerfestival 2010 truly was a summerfestival. Vooral de Bass Events Harder Styles kickte zwaar ass met de heetste hardstyle namen uit de scene.

Het leek een fantastische (festival)zomer te gaan worden en een week later werd dat feestelijk ingezet met de grote en grootse opening van Noxx Terrazza, een klein maar zeer intiem en gezellig terras op het dak van Noxx. Kristof Van den Berghe hostte een hele zomer lang (of toch elke zondagavond in juli en augustus) Noxx Terrazza met zwoele en zomerse trance en chillout en nodigde daarbij ook enkele grote namen uit de groove en trance scene uit. Een ideale manier om op zondagavond te bekomen van weer een of ander heftig festival.

Heel even leek het weer roet in het eten te gooien. Blankenberge was de tiende juli immers niet zo zonnig als Antwerpen was eerder. Beachland 2010 leed onder het slechte weer en moest zelfs zijn meerdere erkennen in de hardnekkige regenbuien. Jammer, want het concept heeft veel potentieel. De namen waren er, de organisatie wankelde (maar was er wel), maar de weergoden beslisten anders. Gelukkig was dat een weekje later weer rechtgezet. Recreatiepark Hengelhoef in Houthalen ontving voor de allereerste keer Neverland 2010. Het zonnetje was er weer en de glimlachen op de gezichtjes stonden weer enorm breed. De geluidskwaliteit op Neverland 2010 was bijna ongehoord. Al betwijfelen we dat Houthalen akkoord zal gaan met een tweede editie volgend jaar. But only time will tell…

Maar dan kwam het moment waar duizenden naar uitkeken. Juli 2010 werd feestelijk afgesloten door de zesde editie van Tomorrowland 2010. Sinds vorig jaar is het evenement populairder dan ooit (misschien zelfs een beetje overhypet), maar het was wel een voltreffer! Het gouden zonnetje deed zijn best en op enkele kortstondige momentjes hier en daar, was het best aangenaam. Twee dagen lang stond De Schorre in Boom op zijn kop. Wat een feest, wat een festival, wat een tweedaagse. Het wordt steeds moeilijker en moeilijker om de volgende editie beter te maken. We zijn benieuwd.

Het was allemaal zelfs zo overweldigend dat we twee weekends lang rust moesten nemen om te bekomen. Maar we waren vastbesloten om van augustus een even gekke maand te maken als juli. The Qontinent 2010 stond immers voor de deur. Het eilandje in Puyenbroeck stond ditmaal helemaal vol met area’s en de derde editie was groter dan ooit. En er werden kosten noch moeite gespaard om de bezoekers te lokken. Zo maakte Illusion zijn entree op het festival en keerde Thunderdome na twaalf lange jaren weer naar het Belgische vastgoed. Maar waar juli bijna vol van was, daar bleef augustus met lege handen achter. De zon was bijna niet meer te zien en ook op The Qontinent moesten we ver zoeken. Zaterdag was dat ook te merken aan de stage van Fanatix & Sur+. Zondag was dat gelukkig net iets beter op de stage van Dirty Workz. Een relatief geslaagd festival, maar er is nog een zeer grote groeimarge.

Een week later had City Parade op de planning moeten staan, maar wegens omstandigheden is dat jammer genoeg niet doorgegaan. Dan maar richting Noxx Terrazza om ons voor te bereiden om de twee weekends die nog volgden. Jawel, amper twee. Het einde van de zomer was al in zicht. Zondag 29 augustus werd dan het begin van het einde ingeluid. Bobbejaanland werd weer overmeesterd door de harddance mania. Adrenaline 2010 was er weer en het was weer super. Het weer was misschien niet super, maar dat was het minste van onze zorgen. Wij stonden immers indoor op de Hardstyle Stage. En dames en heren… het was meer dan een succes. Zulke sfeer hebben we maar weinig gezien op de festivals deze zomer. Respect voor de jonge bezoekertjes van Adrenaline 2010!

En dan was daar jammer genoeg het einde van de festivalzomer. We begonnen alles op het Nieuw Zuid terrein in Antwerpen met Summerfestival 2010 en we eindigden op dezelfde plaats met Laundry Day 2010. Of moeten we Laundly Day 2010 zeggen? Want deze tweede editie van Laundry Day op Nieuw Zuid moest weer helemaal terug naar de roots van het festival terugkeren en kreeg het verre Oosten als thema mee. Stages kregen namen mee als Techno Tokyo, Studio Beijing en Bling Bling. Maar de leukste stage met de meeste sfeer was ongetwijfeld Boink Boink. Zaterdag 4 september werd weer een dag om nooit meer te vergeten. Vorig jaar was het een mindere editie, maar dit jaar was het alweer een voltreffer.

Nu is de zomer voorbij en kunnen we niet anders dan weer naar het nachtleven toe stappen…

~ door danielezeffirelli op 5 september, 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: