Verlof = drogen

De volgende fase in het bouwproces is een hele soap geweest. Oorspronkelijk ging het geen probleem zijn dat de chaper nog voor het bouwverlof ging langskomen, maar plots was dat dan wel weer een probleem. “Volboekt”, was het droge antwoord. Een beetje jammer vonden we, omdat we onze harten gezet hadden op een komst voor het bouwverlof. Op die manier kon alles mooi uitdrogen tijdens het verlof (waarin toch niets gedaan kon worden) en kon er aansluitend mooi verder gedaan worden. Op die manier verloren we de minste tijd.

We hadden er ons al bij neergelegd, maar dan plots kregen we een telefoontje dat een van de werven die bij de chaper nog gepland waren, vertraging had opgelopen en dat betekende dat hij toch vroeger bij ons verder kon. “We rekenen een week voor het gieten van de chape”. My ass! Woensdag 6 juli begon de chaper en raad eens… woensdag 6 juli was de chaper ook klaar. Mooi! We moesten wel tot vandaag wachten eer we er zelf op mochten komen. Daarom duurde het even voor we degelijke (ahum) foto’s konden trekken voor dit stukje.

Wat staat er nu nog op het programma? Een van de komende dagen zullen er bouwdrogers geplaatst worden zodat de chape en de bezetterij ten volle kunnen uitdrogen in sneltempo. Wij zullen zelf ook de rest van de elektriciteit helemaal afwerken zodanig dat alles operationeel kan zijn in de loop van augustus. Ook de contacten met de nutsvoorzieningsmaatschappijen (water, gas en elektriciteit) zijn er al en dit kan ook in een stroomversnelling komen nu.

Na het bouwverlof zal de vloer gelegd worden en kort daarna zal de keuken er komen. Staan ook nog op de planning, maar hebben nog geen exacte data: verf kopen (de eerste potten hebben we al), deuren opmeten en bestellen, zolder afwerken (zoldertrapje, gyproc, laminaat) en badkamer plaatsen.

de gechapete woonkamer

de gechapete inkomhal

chape up close

het gechapete eerste verdiep: slaapkamer3-hal-badkamer

de gechapete balzaal van een zolder

~ door danielezeffirelli op 10 juli, 2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: