Een vloerke

Het is een zeer bewogen periode geweest op allerlei vlakken de afgelopen weken en dat is niet anders op de bouw. Na het afwerken van de zolder met gyproc zijn er nog een hele boel dingen gebeurd en afgewerkt en gestart, in die mate dat we nu eindelijk echt vorm beginnen te zien in de afwerkingsfase van ons stulpje.

Sinds het einde van het bouwverlof, nu zo’n kleine drie weken geleden, is de gaswandketel geplaatst en de gas tegelijk gekeurd (en goedgekeurd) en zijn de vensterbanken en de trappen opgemeten. Die venstertabletten zijn intussen zelfs al klaar en geplaatst, op de venstertablet van de WC op de benedenverdieping na. Die zou binnen een tweetal weken geplaatst worden dan.

Vlak na het bouwverlof werden ook alle vloer- en wandtegels en –plinten geleverd en sinds gisteren is dat alles ook volledig geplaatst. De vloerder was pakweg een van de meest sympathieke en capabele aannemers waar we al mee in contact kwamen tijdens dit proces. Maar dat kan ook moeilijk anders, Italiaan zijnde… Hij wist zelfs enkele euvels (vooral misstappen van de loodgieter) recht te trekken. Zo werkte hij alle blootliggende waterbuizen die de chaper niet kon wegwerken mooi weg. Die aan de trap werd zo gelaten aangezien de trap daar toch over komt te staan. Die in de hal werd uitgekapt, dieper geduwd en bevloerd en die in de technische ruimte werden weggewerkt via een verhoogje. Knap werk van de man.

Ergens tussendoor plaatsten we zelf ook de douchebak. Oorspronkelijk was het de bedoeling om die plat op de grond te leggen, maar dankzij de onkunde van de loodgieter waterde het afvalwater niet af en moesten we naar een andere oplossing zoeken. Nu ligt de douchebak iets hoger en de vloerder was zo vriendelijk om ook daar alles met overschotjes af te werken. Vandaag werkte de loodgieter zijn laatste restjes af (het was een andere kerel deze keer, en terecht) en kunnen we zeggen dat ook op dat vlak zo goed als alles af is. En als laatste… ook de elektriciteit is 100% goedgekeurd. Vorige week keurde een eerste keurder de elektriciteit nog af, maar de keurder van vanmorgen was realistischer en eerlijker. Nu is het dus afwachten op de definitieve aansluiting van gas en elektriciteit, wat op 12 september zou moeten gebeuren.

Nog in het verschiet is de plaatsing van de keuken (die gisteren geleverd werd) komende maandag, het beginnen uitkijken naar het schilderen en verven (het zacht afschuren is al begonnen en goed gevorderd), het leggen van de laminaat en het plaatsen van de binnendeuren (die sinds vorige week binnen zijn van bestelling).

de douchebak, iets hoger geplaatst dan oorspronkelijk gepland en gehoopt

vloer in volle "aanleg"

vloertje waar de keuken maandag gaat staan

oplossing van de vloerder op de screw up van de loodgieter

vloertje in de badkamer

't baddeke

één der vensterbanken

the kitchen to be

~ door danielezeffirelli op 19 augustus, 2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: