Hallooow, daar zijn we weer!

Ff wat stof weggeblazen hier. Pfwoe! Hoe lang is het al geleden? Van 12 september? Das dus meer dan anderhalve maand geen blog meer? Meer dan anderhalve maand geen updates over de vorderingen in de bouw? Wel… mijn excuses hiervoor. Maar het is dan ook ongelooflijk druk geweest op allerlei vlakken. In de eerste plaats op de bouw zelf natuurlijk. Trouwe lezers hadden waarschijnlijk al wel door dat we volop bezig waren met de afwerking van het huis. Wel, dat is dan ook wat we de laatste 6-7-8 weken allemaal gedaan hebben.

Eind oktober moesten we sowieso uit ons appartement. En naarmate de weken vorderden werd die druk nog groter, zeker nadat we begin oktober hoorden dat ons appartement eindelijk verhuurd was. 31 oktober was de deadline (och kijk… da’s vandaag), maar we hadden onze harten gezet op een verhuis op 23 oktober. Maar om dat te halen, moest er nog noest gearbeid worden. Wat is er in al die weken dan nog net allemaal gedaan? Wel, we hebben een groot deel van de schilderwerken afgewerkt. Zo moeten we ons niet meer bekommeren om de badkamer, twee van de drie slaapkamers, één der WC’s, de keuken en de woonkamer (in dat laatste is trouwens ook een klein stukje behangen). Resten er ons nu nog wel de tweede WC, de derde slaapkamer, de hallen en traphal, zolder, berging en garage.

De laminaat is nu ook helemaal klaar, al moet er nog één klein latje gelegd worden op één van de overgangen van de laminaat naar de trap. Daaruit kunnen aandachtige lezers ook concluderen dat de trappen ook geplaatst zijn en de binnendeuren zijn ook helemaal klaar. Daarnaast waren er natuurlijk ook nog kleine detailwerkjes, zoals de aansluiting van kabel en internet, de voorlopige oplevering, aannemers die nog nawerkjes moesten doen na de voorlopige oplevering en vooral het inpakken en verhuizen van al onze spullen.

Intussen zitten we net iets meer dan een weekje in ons huis en is de verhuis volledig achter de rug (na een immens zwaar weekend, dank je wel). Er zijn nog steeds wat dingen die afgewerkt moeten worden (schilderwerken, een paar plintjes, één WC die (nu al?) hersteld moet worden en dat soort zaken), maar we kunnen lustig stellen dat 2011 met een goede noot gaat eindigen. Bouwheer en bouwvrouw zijn al volledig gewoon geworden aan de nieuwe omgeving en ook de kleine spruit en lieve kleine poesiemauw lijken het naar hun zin te hebben. De eerste gordijntjes zijn besteld en de anderen volgen wellicht snel. Eens 2012 kunnen we aan de tuin beginnen. Deel twee van het grote bouwverhaal.

Mensen die benieuwd zijn naar foto’s van het afgewerkte huis zullen nog even op hun honger moeten zitten, maar hieronder alvast wel een bewijs dat het nieuwe huis gesmaakt wordt…

 

~ door danielezeffirelli op 31 oktober, 2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: